Informacije

Zasebnost

Podjetje VICTUS D.O.O. se obvezuje varovati podatke o kupcih oz. uporabnikih (osebne podatke, podatke o nakupih), ki jih pridobi v spletni trgovini VICTUS, in bo zbrane podatke uporabljal izključno za izvedbo nakupov in obveščanja. Podatki o registriranih kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim osebam. Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini VICTUS je izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine.

--------------------------------------

 

Upravljavec spletne strani victus.si (Victus d.o.o.) je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja spletne trgovine victus.si zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu victus.si. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.victus.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot je: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), piškotke sistema Google Analytics (za anonimno analizo obiskov spletnega mesta) ter piškotke vtičnika za družbena omrežja AddThis.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku victus.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo ko zaprete spletni brskalnik, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dalj časa. 

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo ponudnik uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do uporabnikovega preklica, ki ga lahko kadarkoli posreduje preko elektronske pošte info@victus.si. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Spletna stran victus.si lahko vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete, ni odgovoren upravljavec spletnega mesta victus.si.

--------------------

Spletno mesto victus.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne trgovine.


KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne trgovine in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. 
Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. 


PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA SPLETNO MESTO victus.si

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko victus.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, ki omogočajo vašo prepoznavo, vaš seznam želja in vsebino vaše košarice ob naslednji prijavi (v kolikor ste se registrirali na victus.si in uporabili katero od teh storitev).
Ti piškotki so potrebni za normalno delovanje našega spletnega mesta. V njihovo uporabo privolite z uporabo naših storitev.

Nekateri piškotki niso nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta, pripomorejo pa k boljši izkušnji uporabnika, nam pa omogočijo vpogled v uporabo naše spletne strani. Za uporabo tovrstnih piškotkov je, po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), potrebna vaša privolitev. Ti piškotki se ne bodo naložili na vaš računalnik, če jih ne omogočite.

Piškotki, ki jih uporablja spletno mesto victus.si, so namenjeni povezovanju z družbenimi omrežji za deljenje vsebin z vašimi prijatelji in znanci, ter anonimnemu beleženju obiskov in gibanja po spletni strani.

Spletna trgovina victus.si uporablja sistem Google Analytics za anonimno analizo obiskov in uporabo našega spletnega mesta. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Da lahko program deluje, uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.)

Spletno mesto victus.si uporablja AddThis vtičnik s katerim omogoča povezovanje z različnimi družbenimi omrežji (Facebook, Twitter ...). Pri tem uporablja piškotke, ki omogočajo, da lahko delite izbrano vsebino z drugimi. Če ne želite, da AddThis namesti piškotke na vaš računalnik, in s tem onemogočite njegovo delovanje, označite »Ne dovolim« v nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in pravilih zasebnosti Add This lahko preberete na http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy.


Seznam vseh piškotkov si lahko ogledate tukaj: SEZNAM PIŠKOTKOV


Trajne piškotke za anonimno analizo in vtičnik za povezavo z družbenimi omrežji lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite z nastavitvijo piškotkov v nogi spletne strani. Da si lahko zapomnimo vašo nastavitev piškotkov (»Dovolim«, »Ne dovolim«), se na vaš računalnik shranijo piškotki v ta namen. Če ste piškotke na našem spletnem mestu omogočili pa si kasneje premislite, jih lahko v nastavitvah piškotkov onemogočite. Piškotki ne bodo več delovali, še vedno pa bodo shranjeni na vašem računalniku. Trajno jih lahko iz svojega računalnika izbrišete v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih si lahko preberete na http://www.allaboutcookies.org.

 

Victus d.o.o. - uravnovešen način življenja © 2024prehranska dopolnila